Czekoladki z whisky

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka kremowa

    10 ml
  • whisky

    10 ml
  • biała czekolada

    40 gram
  • czekolada gorzka

    150 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:

Śmietankę zagotowujemy w malutkim garnuszku następnie dodajemy białą czekoladę i mieszamy aż się czekolada rozpuści po czym zdejmujemy ją z ognia. Nadzienie wystudzamy po czym dodajemy whisky i dobrze mieszamy. Foremkę smarujemy gorzką czekoladą dwu albo lepiej trzykrotnie:) Schładzamy za każdym razem w lodówce po ok 10 minut a następnie napełniamy do 3/4 nadzieniem każdą pralinkę formę wstawiamy do lodówki i czekamy aż nadzienie zgęstnieje .Kiedy nadzienie zgęstnieje zalewamy formę reszta czekolady i ponownie schładzamy tak około godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 23.05.2013 14:19
Apetycznie się zapowiadają:)
Kolorowa 21.05.2013 16:04
Pracujesz w cukierni ?
Katarzyna26 18.02.2013 22:50
moje ulubione :)
czarnyaniol1990 13.02.2013 06:26
napewno sa pyszne
czarnyaniol1990 13.02.2013 06:26
napewno sa pyszne
Granita 13.02.2013 00:35
rewelacja,przebijają wszelkie sklepowe!
kasiaw 12.02.2013 22:43
wyglądają przepysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat