Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z nadzieniem malinowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 gram
maliny świeże 0.5 szklanki
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z nadzieniem malinowym

3/4 tabliczki czekolady rozpuścuć w kąpieli wodnej. Za pomocą małej łyżeczki rozprowadzić jej warstwę we wgłębianiach foremki (zapełniłam 12). Wstawić do zamrażarki na 5- 10 minut.
W czasie gdy czekolada zastyga przygotować nadzienie. Maliny zmiksować na mus. Przetrzeć przez sito, by pozbyć się pestek (możecie pominąć). Do musu dodać cukier puder, cukier z wanilią, sok cytrynowy i rum.
Zastygnięte, czekoladowe skorupki wypełniać do 3/4 wysokości nadzieniem i znów mrozić około 30- 40 minut. Rozpuścić pozostałe 25 g czekolady i dobrze wystudzić, cały czas mieszając. Całą powierzchnię czekoladek pokryć czekoladą, a po chwili zdjąć nadmiar (np. za pomocą szpatułki do tortów albo noża). Ponownie wstawić do zamrażarnika na 10 minut. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.07.2013 19:23
fantastyczne
Nalesnik 02.06.2013 20:27
ale pycha!
justys759 02.06.2013 12:53
wspaniałe:)
mufinka79 02.06.2013 12:27
Smakowite te czekoladki
Pomocnik 02.06.2013 12:27
super pomysł
Aleksandra/Olcia 02.06.2013 11:49
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak