Czekolada na gorąco z przyprawami korzennymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 l
  • śmietana 36%

    500 ml
  • gorzka czekolada

    500 g
  • przyprawy korzenne

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko i śmietanę zagotować. Czekoladę pokroić na małe kawałki i stopniowo dodawać do mleka, cały czas mieszając. Dodać przyprawy korzenne i gotować kilka minut na małym ogniu. Gotowa do picia czekolada powinna być lekko zagęszczona i jedwabista.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (82)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paulette17 15.03.2015 18:50
Uwielbiam taką czekoladę :)
Stenka 22.07.2014 22:01
taką lubię
Lis 16.02.2014 14:13
pyszna taka czekolada:)
plocia 04.11.2013 21:53
Taka czekolada by mi się teraz przydała, zimno mi i szaro za oknem.
Kasia35 15.08.2012 10:37
brzmi zachęcająco
eliza135 22.07.2012 17:24
mniam wygląda przepysznie
Sebastian6 03.06.2012 11:04
pyszota :)
Karolina50 23.04.2012 13:25
wygląda bardzoo smacznie :)
A_gucha 06.04.2012 08:53
konieczne będę musiała taką zrobić...
joanna43 02.04.2012 18:15
rozkosznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat