Czarna babka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń czekoladowy

    6 opakowań
  • kakao

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 szklanka
  • jajko

    5
  • margaryna

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Czarna babka foto
Margarynę utrzeć z cukrem.
Krok 2 - Czarna babka foto
Dodać żółtka. Ubić pianę z białek.
Krok 3 - Czarna babka foto
Do masy dodać pozostałe składniki. Piec w 180 stopniach przez około 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anula-d 15.03.2015 16:54
ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat