cytrynowy zapach do ciast

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryny

    4 szt
  • wódka

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z cytryn obieramy skórkę, ale tak aby nie została na niej warstwa albedo, czyli ta biała gorzka część.Te cieniutkie skrawki namaczamy 3 dni, co jakiś czas zmieniając wodę. Ma to służyć oczyszczeniu skórek z oprysków. Po tym czasie kroimy skórki na cieniutkie paseczki i umieszczamy w słoiku lub butelce i zalewamy wódką. Odstawiamy na minimum 2 tygodnie.Można dodawać go ciast, deserów itp

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia_mc 16.09.2013 09:40
Fantastyczny pomysł
Habibi 08.09.2013 12:39
uwielbiam taki domowy aromat i również go robię :)
lara 07.09.2013 19:36
fajny pomysł
w mojej kuchni 07.09.2013 16:47
super aromat i bez chemii..skorzystam z przepisu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat