Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowa nalewka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka z pięciu cytryn
spirytus 300 ml
woda 400 ml
cukier 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa nalewka

Cytryny sparzyć wrzącą wodą i zetrzeć żółtą część skórki. Starte skórki zalać spirytusem i pozostawić w zamkniętym słoiku na 5 dni. Przecedzić przez gęste sito. Do żółtego spirytusu dodać przegotowaną wodę i cukier. Po dwóch dniach nalewka jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak