Cynamonowy śledź z cieciorką i granatem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie w oleju

    2 filety
  • cynamon

    1 łyżka
  • miód

    2 łyżki
  • cukier brązowy

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • cieciorka

    1 szkl
  • granat

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majonez

    3 łyżki
  • koperek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe pokroić w grubszą kostkę. Miód, olej, cynamon i cukier dokładnie wymieszać. Dodać kostkę śledziową, wymieszać aby każdy kawałek dobrze pokrył się marynatą, zmaknąć w szczelnym pojemniku i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Cieciorkę odsączyć z zalewy. Dodać ziarna granatu i śledziki w cynamonie. Koperek posiekać. Wszystko razem wymieszać delikatnie z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 16.12.2013 13:29
ciekawy mix smaków :D
Maria 70 16.12.2013 00:56
Interesujący przepis.
treonina 15.12.2013 23:00
ciekawy przepis!
Rysia 15.12.2013 22:54
Ciekawy przepis.
sanielcia 15.12.2013 22:53
ciekawe połączenie:)
Renata9 15.12.2013 20:41
pomysłowe śledziki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat