Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe racuszki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 200 ml
mleko 2% 1 szkl
mąka pszenna 2 szkl
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier kryształ 3 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżka
jabłka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe racuszki

Wszystkie składniki na racuszki wymieszać na jednolita masę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłka pokroić w kostkę i dodać do masy. Racuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Podawać posypane cukrem pudrem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.03.2015 18:30
przepyszne racuszki
cooked 22.03.2015 18:45
pyszności, słodkości
Zdzisław 22.03.2015 18:25
takie słodkości bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak