Cynamonowe racuszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    200 ml
  • mleko 2%

    1 szkl
  • mąka pszenna

    2 szkl
  • jajko

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier kryształ

    3 łyżki
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • jabłka

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na racuszki wymieszać na jednolita masę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłka pokroić w kostkę i dodać do masy. Racuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Podawać posypane cukrem pudrem. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 23.03.2015 18:30
przepyszne racuszki
cooked 22.03.2015 18:45
pyszności, słodkości
Zdzisław 22.03.2015 18:25
takie słodkości bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat