Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe, drożdżowe racuszki z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 250 gram
drożdże świeże 25 g
sól szczypta
cukier 2 łyżki
mleko 3/4 szklanki
jajko 1 szt
jabłka 2 szt
olej do smażenia
cukier puder do posypania
cynamon Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe, drożdżowe racuszki z jabłkami

Do dużej miski przesiać mąkę.
Na środku zrobić zagłębieni, dodać sól, wkruszyć drożdże, zalać połową mleka i odstawić w ciepłe miejsce na 15 min.
Po tym czasie dodać resztę mleka, jajko i cynamon- wymieszać- odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Po tym czasie dodać obrane, pokrojone w kostkę jabłka. Wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej. Nakładać po łyżce ciasta- smażyć na złoto z obu stron.
Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 08.09.2016 20:39
super racuszki
Wacław 08.09.2016 14:15
racuchy z jabłkami najsmaczniejsze :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak