Ćwikła z chrzanem

Ćwikła z chrzanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 kilogram
  • korzeń chrzanu

    3 sztuki
  • sól

  • cukier

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Buraki myjemy nie obierając ich ,przekładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.Ostudzone obieramy i ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach,przekładamy na sitko i odsączamy z nadmiaru soku.Chrzan obieramy i ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach,skrapiamy sokiem z cytryny.Starte buraki łączymy z chrzanem,doprawiamy do smaku solą,cukrem i sokiem z cytryny.Przekładamy do słoików i przechowujemy w lodówce.
bogusia 82
Jeśli chcemy mocniejsza ćwikłę to dodajemy więcej chrzanu.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bogusia 82

14.06.2015 22:39
Dziękuję:)

Anna169Hosz

11.06.2015 12:49
Najbardziej lubię do kotletów mielonych albo tradycyjnie w "bukiecie z warzyw":)

Ola1young

11.06.2015 12:39
pyszna zwłaszcza do II dania

pestka

11.06.2015 10:21
lubię taki dodatek do wędlin i do obiadu

Futka

11.06.2015 10:10
Przepyszna ćwikała! Uwielbiam :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat