Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cupcake bananowy z kajmakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna żytnia 2 szklanki
miód gryczany 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa toffi 7 łyżek
banan 2 szt
orzechy włoskie 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Cupcake bananowy z kajmakiem

Banany kroimy i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy miód i dokładnie mieszamy.

Do masy bananowej dodajemy masę kajmakową.

Mąkę przesiewamy. Staram się zawsze kupować ekologiczną pszenną. Mieszamy ją z proszkiem do pieczenia i łączymy z mokrymi składnikami.

Wsypujemy orzechy włoskie.

Przelewamy do foremek i pieczemy 40 minut w 190 stopniach :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 29.08.2012 12:53
aż ślinka leci!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak