Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowy dżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2,5 kg
cukier 2 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka
galaretka pomarańczowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowy dżem

Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zasypać cukrem. Gotować na wolnym gazie mieszając cały czas. Dodać galaretki sypkie, wymieszać. Gdy cukinia się już rozpada wsypać kwasek cytrynowy. Gorący dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, zakręcać i pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak