Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
200 g -
jabłka
3 średnie -
mąka pszenna
300 g -
cukier
4 łyżka -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
jaja
2 szt -
olej
1/3 szk -
mleko
1/2 szk -
cukier puder
do posypania
Przepis i sposób przygotowania Cukiniowo jabłkowe babeczki
Kroki postępowania

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.

Do tych składników wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia i najlepiej za pomocą szerokiego widelca wymieszać zawartość miski.

Płynną masę wlać do suchych i ponownie widelcem wymieszać masę.



Komentarze (5)