Cukiniowo jabłkowe babeczki

Cukiniowo jabłkowe babeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    200 g
  • jabłka

    3 średnie
  • mąka pszenna

    300 g
  • cukier

    4 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jaja

    2 szt
  • olej

    1/3 szk
  • mleko

    1/2 szk
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Cukiniowo jabłkowe babeczki

Kroki postępowania

Krok 1 - Cukiniowo jabłkowe babeczki foto
Cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o drobnych oczkach.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Krok 2 - Cukiniowo jabłkowe babeczki foto
Jabłka i cukinię umieścić w misce.
Do tych składników wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia i najlepiej za pomocą szerokiego widelca wymieszać zawartość miski.
Krok 3 - Cukiniowo jabłkowe babeczki foto
Następnie w drugiej miseczce rozmieszać jajka z mlekiem i olejem.
Płynną masę wlać do suchych i ponownie widelcem wymieszać masę.
Krok 4 - Cukiniowo jabłkowe babeczki foto
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem.
Krok 5 - Cukiniowo jabłkowe babeczki foto
Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec babeczki 30 minut.
Krok 6 - Cukiniowo jabłkowe babeczki foto
Po upieczeniu wyjąć na kratkę, wystudzić i posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Zdzisław 16.08.2012 22:54
smaczne te babeczki
Agnieszka_B 16.08.2012 20:57
Obłędne babeczki!
iziona 16.08.2012 18:54
Bardzo, bardzo apetyczne :)
Mysiunia 16.08.2012 17:19
bardzo ładne :)
elficzna 16.08.2012 17:17
bardzo smakowite :) muszę się w końcu przekonać do tej cukinii

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat