Cukiniowe placuszki z sosem pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

  • mąki

    5 łyżek
  • ząbek czosnku

  • pieczarek

    40 dag
  • cebula

  • śmietana

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć, wyjąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć z soku. Z cukinii, 4 łyżek mąki i jajka wyrobić ciasto, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Cebulę drobno posiekać, wrzucić na rozgrzane masło, zrumienić, dodać umyte, obrane i posiekane pieczarki, przesmażyć, dolać śmietanę wymieszaną z łyżką mąki, zagotować, doprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć placuszki z ciasta cukiniowego i podawać z sosem pieczarkowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aacaac 15.01.2012 07:15
fajne
maciek7 12.02.2011 21:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat