Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
1 sztuka -
olej
1/4 szklanki -
jogurt naturalny
1/2 szklanki -
cukier wanilinowy
2 łyżeczki -
cukier
3/4 szklanki -
mąka pszenna
2 szklanki -
kakao
7 łyżek -
proszek do pieczenia
1 i 1/2 łyżeczki -
sól
1 łyżeczka -
czekolada gorzka
1 tabliczka -
czekolada mleczna
1/2 tabliczki -
śmietanka kremowa
1/2 szklanki
Sposób przygotowania
Warzywo zblendować z olejem, jogurtem, cukrem i cukrem z wanilią. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i solą. Do suchych składników dodać cukiniowe puree, wymieszać. przelać do natłuszczonej formy (20x20). Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 300 stopni (do suchego patyczka). Przez ten czas przygotować polewę: kremówkę podgrzać, rozpuścić w niej połamaną czekoladę. Przestudzoną masę czekoladową wylać na całkowicie wystudzone ciasto. Smacznego!
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się