Cukiniowe brownie

Cukiniowe brownie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • olej

    1/4 szklanki
  • jogurt naturalny

    1/2 szklanki
  • cukier wanilinowy

    2 łyżeczki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • kakao

    7 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 i 1/2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • czekolada gorzka

    1 tabliczka
  • czekolada mleczna

    1/2 tabliczki
  • śmietanka kremowa

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Cukiniowe brownie

Średniej wielkości cukinię zetrzeć na tarce (powinna mieć objętość 2 szklanek).
Warzywo zblendować z olejem, jogurtem, cukrem i cukrem z wanilią. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i solą. Do suchych składników dodać cukiniowe puree, wymieszać. przelać do natłuszczonej formy (20x20). Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 300 stopni (do suchego patyczka). Przez ten czas przygotować polewę: kremówkę podgrzać, rozpuścić w niej połamaną czekoladę. Przestudzoną masę czekoladową wylać na całkowicie wystudzone ciasto. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat