Cukiniowe brownie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • olej

    1/4 szklanki
  • jogurt naturalny

    1/2 szklanki
  • cukier wanilinowy

    2 łyżeczki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • kakao

    7 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 i 1/2 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • czekolada gorzka

    1 tabliczka
  • czekolada mleczna

    1/2 tabliczki
  • śmietanka kremowa

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Średniej wielkości cukinię zetrzeć na tarce (powinna mieć objętość 2 szklanek).
Warzywo zblendować z olejem, jogurtem, cukrem i cukrem z wanilią. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i solą. Do suchych składników dodać cukiniowe puree, wymieszać. przelać do natłuszczonej formy (20x20). Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 300 stopni (do suchego patyczka). Przez ten czas przygotować polewę: kremówkę podgrzać, rozpuścić w niej połamaną czekoladę. Przestudzoną masę czekoladową wylać na całkowicie wystudzone ciasto. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat