Cukinia w zalewie z curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 kg
  • plastry selera

    kilka sztuk
  • Gorczyca biała cała Prymat

  • Zalewa:

  • woda

    5 szklanek
  • ocet

    1 szklanka
  • sól

    1 łyżeczka
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cukinia w zalewie z curry foto
Składniki zalewy zagotowujemy tj: wodę, ocet, sól i przyprawę curry. Cukinię obieramy i kroimy w kawałki usuwając ze środka miąższ.
Krok 2 - Cukinia w zalewie z curry foto
Kawałki cukinii układamy w słoikach, dodając po plasterku selera i kilka kulek gorczycy.
Krok 3 - Cukinia w zalewie z curry foto
Słoiki zalewamy zalewą i pasteryzujemy około 8 minut. Zimą taka cukinia smakuje bardzo dobrze jako dodatek do chleba lub obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 04.10.2013 10:49
Ciekawa jestem smaku, bo nie robiłam.
Róża1 02.10.2013 11:21
ciekawy pomysł:-)
nogawkuchni 30.09.2013 17:03
Przydatny przepis,bardzo lubię warzywa z dodatkiem curry,zdecydowanie coś dla mnie,świetny przetwór.
fotoviderek 30.09.2013 14:51
Dobrze mieć w zapasie na zimę :)
sylwia_mc 30.09.2013 14:42
świetny pomysł na cukinię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat