Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia panierowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 sztuki
mąka 1 szklanka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia panierowana

Kroki postępowania

1
Cukinię kroimy w plastry. Posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy, by puściła wodę.
Krok 1 - Cukinia panierowana foto
2
Obtaczamy cukinię w mące.
Krok 2 - Cukinia panierowana foto
3
W jednej miseczce roztrzepujemy jajko, do drugiej sypiemy bułkę tartą. Panierujemy plasterki.
Krok 3 - Cukinia panierowana foto
4
Smażymy cukinię w głębokim oleju.
Krok 4 - Cukinia panierowana foto
5
Do panierki można dodać np. paprykę w proszku. Można też, po położeniu na wierzchu plasterka sera, posypać go lekko oregano lub bazylią.
Krok 5 - Cukinia panierowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 14.10.2012 21:08
mniam, coś dla mnie :)
Lemon 14.10.2012 21:06
pyszne
-Natka- 14.10.2012 21:02
pyszna jest taka cukinia!
Mariposas 14.10.2012 19:56
uwielbiam taką cukinie
Konczi 14.10.2012 19:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak