Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKINIA NADZIEWANA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m.mielone 30 dag
jajko 1 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 mała
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
ryż 10 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIA NADZIEWANA

Cukinię wydrążyć zostawić około 0,5 cm. miąższu [cukinia ze skórą].Pozostałe składniki wymieszać[marchewkę zetrzeć cebulę drobno posiekać]połączyć przyprawić do smaku.Masą nadziać cukinię dociskając łyżką.Ułożyć na blaszce podlać troszkę wodą piec 1 godzinę.Po upieczeniu pokroić w plastry.Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 08.04.2013 12:19
Lubię faszerowaną cukinię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak