Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana mięsem mielonym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
mięso mielone 400 gram
ser pleśniowy typu gorgonzola 50 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
rukola 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana mięsem mielonym

Mięso mielone przyprawić solą i pieprzem, po czym przesmażyć razem z posiekaną cebulką. Cukinie umyć, przekroić na pół oraz wydrążyć środek za pomocą łyżeczki. Paprykę pokroić w kostkę i razem z miąższem z cukinii dodać do mięsa - dusić ok 15 min, po czym dodać rukolę. Gotowy farsz nałożyć do przygotowanych wcześniej „łódeczek” cukinii. Ser pokroić na plasterki i położyć na cukiniach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.09.2015 10:18
gorąco polecam, robię często w sezonie
Futka 31.07.2015 05:48
wspaniała propozycja na przepyszną cukinię :)
Anna133 30.06.2015 19:04
wygląda obłędnie smacznie !
Janina 30.06.2015 15:33
Moja ulubiona wersja cukinii;)
Maridka19 30.06.2015 09:42
Takie cukinie są przepyszne
mysza75 30.06.2015 09:18
bardzo lubię taką cukinię
Konczi 30.06.2015 08:53
przepyszne cukinie ... idealny obiadek :)
olkaaa 30.06.2015 07:30
też taką robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak