Crumble jabłkowo-gruszkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 sztuki
  • gruszka

    1 sztuka
  • rodzynki

    1 garść
  • cukier kryształ

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • masło

    3,5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło,mąkę,cukier i cukier waniliowy zagnieść razem.Odstawić na 10 min do lodówki.

Gruszkę i jabłka obrać i pokroić w dość dużą kostkę.

Pokrojone owoce włożyć do naczynia do zapiekania i posypać rodzynkami (można do kilku mniejszych,1 naczyńko na osobę)

Posypać kruszonką.

Zapiekać około 30 min. w 180°C:

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta11 03.06.2013 16:48
moze byc smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat