Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
galaretka brzoskwiniowa
1 -
śmietana 30%
500 ml -
woda
1/4 szklanki -
cukier puder
4 łyżki -
Żelatyna wieprzowa Prymat
-
galaretka niebieska
1 szt. -
galaretka truskawkowa
1 szt.
Przepis i sposób przygotowania Coś na słodko
Na biszkopt wylać tężejącą niebieską galaretkę rozpuszczoną w 700 ml gorącej wody. Wstawić do lodówki. W miedzy czasie rozpuścić galaretkę brzoskwiniową 300 ml przegotowanej wody oraz truskawkową w 700 ml wody. Zostawić do stężenia. Śmietanę ubić, dodać cukier puder oraz stężałą pokrojoną w kostkę brzoskwiniową galaretkę. Pod koniec wlać chłodną żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl. przegotowanej wody. Śmietanę rozprowadzić na niebieskiej galaretce. Wierzch polać tężejącą truskawkową galaretką. Udekorować maliną i wstawić do lodówki na ok 1,5 godz.
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)