Comber pieczony z sarny

Comber pieczony z sarny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • comber z sarny

    1 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    1 łyżka
  • czosnek niedźwiedzi 

    1
  • liście laurowe

  • owoc jałowca

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy ze sobą i smarujemy nią obficie mięso. Wkładamy comber w marynacie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni i pieczemy comber w naczyniu żaroodpornym 15 minut. Zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy kolejne 15 minut. Podajemy z borówką lub żurawiną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat