Comber pieczony z sarny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • comber z sarny

    1 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    1 łyżka
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    1
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • owoc jałowca

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy ze sobą i smarujemy nią obficie mięso. Wkładamy comber w marynacie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni i pieczemy comber w naczyniu żaroodpornym 15 minut. Zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy kolejne 15 minut. Podajemy z borówką lub żurawiną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat