Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Comber jagnięcy pod pierzyną miodowo-truflową

5.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

comber jagnięcy
600 gram
oliwa
100 mililitrów
rozmaryn
1 pęczek
pomidory bez skóry
200 gram
oliwki zielone
100 gram
oliwki czarne
100 gram
ser feta
200 gram
rukola
1 pęczek
Sól ziołowa jodowana Prymat
Sklep Prymat

Marynata:

oliwa
4 łyżki
czosnek posiekany
2 ząbki
rozmaryn
1 łyżka
cytryna
0,5
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Pierzyna miodowo-truflowa

musztarda figowa
2 łyżki
mięta świeża siekana
kilka listków
ocet winny
5 mililitrów
sól
szczypta
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypta
Sklep Prymat
miód
miód pitny

Przepis i sposób przygotowania na: Comber jagnięcy pod pierzyną miodowo-truflową

Oczyszczony comber z jagnięcia marynować ok. 24 godzin w oliwie wymieszanej z czosnkiem, odrobiną posiekanego rozmarynu, pokrojoną w plasterki cytryną i szczyptą grubo mielonego pieprzu. Po wyjęciu z marynaty mięso zrumienić na patelni lub usmażyć na grillu. Na patelni rozpuścić miód (łyżkę miodu zostawić), dodać miód pitny (najlepiej trójniak), gałązki rozmarynu i szczyptę mielonej papryki chili. Gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Umytą i osuszoną sałatę wymieszać z posiekanymi pomidorami, przekrojonymi na pół oliwkami i pokrojonym w kostkę serem feta. Doprawić do smaku sosem vinaigrette przygotowanym z musztardy figowej, świeżej mięty, oliwy, octu winnego, łyżki miodu truflowego, soli i mielonego pieprzu. Usmażony comber podzielić na porcje, skropić sosem miodowo-truflowym i podawać z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 29.01.2019 18:57
Bardzo smakowita propozycja.
bietka 30.12.2018 13:27
Pięknie podane :)
Bożena Matuszczyk 28.12.2018 21:32
Pyszne danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak