Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Colesław z pekinki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała
marchewka 1 duża
por biała część
cukier pół łyżeczki
jogurt grecki 2 łyżki
majonez 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Colesław z pekinki

Kapustę drobno poszatkować. Marchewki obrać, umyć, odciąć końce i zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Por oczyścić, drobno pokroić w kosteczkę. Następnie warzywa wymieszać, dodać majonez i śmietanę oraz cukier. Dodać soli i pieprzu do smaku. Schłodzić ok 0,5 do przegryzienia się. Surówka jest jeszcze lepsza na drugi dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 17.01.2016 18:55
Ciekawa jestem smaku takiego Colesława
Seba 06.09.2013 13:35
super do obiadu
Wafelek2601 09.07.2013 17:20
super suróweczka
RenataZ-et 16.06.2013 21:48
smaczny dodatek do drugiego dania
TEtalicha 02.06.2013 19:03
odpowiada mi taka
treonina 20.05.2013 23:57
uwielbiam tą salatkę!
magdziorka6 20.05.2013 22:23
dobra do ziemniaczków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak