Coco cotta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleczko kokosowe

    400 mililitrów
  • trawa cytrynowa

    1 łodyżka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • cukier

    3 łyżki
  • wanilia

    3 łyżki
  • kremówka

    100 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleczko wlać do garnuszka, dodać cukier. Śmietankę rozprowadzić z żelatyną i dodać do mleczka kokosowego, całość podgrzać. Dodać posiekaną trawę cytrynową i zamieszać, podgrzewać, aż żelatyna się rozpuści. Ciepłą mieszankę wlać do pucharków lub foremek, ostudzić i wstawić do lodówki na kilka godzin - ewentualnie całą noc. Przed wyjęciem z foremek wstawić je na 5 sekund do wrzątku, po czym przełożyć deser na talerzyk.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cukiereczek13 24.07.2012 17:49
wyglada swietnie
domaskowa 10.06.2012 20:59
Dziękuję serdecznie i naprawdę polecam wykonać samodzielnie w domu, bo jest delikatna i pyszna :)
czekoladka_m 10.06.2012 20:52
Wygląda kusząco:)
Rafał10 10.06.2012 20:17
ale ślicznie wygląda :)
Monika111 10.06.2012 20:10
Ale fajna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat