Cłodnik z kwaśnego mleka z kiełkami zbóż

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kwaśne mleko

    5 szkl
  • botwinka

    25 dkg
  • ogórek kwaszony

    2 szt
  • szczypiorek usiekany

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • jajko ugotowane na twardo

    3 szt
  • kiełki pszenicy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Botwinkę opłukać ,pokroić i ugotować,ogórki,rzodkiewkę obrać i pokroić w kostkę,jajka obrać podzielić na cząstki,mleko roztrzepać,szczypiorek i kiełki połączyć z pozostałymi składnikami,doprawić do smaku solą,cukrem i sokiem z cytryny,podawać z ziemniakami lub z pieczywem pełnoziarnistym..

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat