cielęcina w majonezie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    70 dag
  • włoszczyzna

    20 dag
  • woda

    1 i 1/2 litr
  • czosnek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • sałatka jarzynowa

    40 dag
  • majonez

    1/4 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z oczyszczonych warzyw i 1/2 l wody ugotować wywar.Mięso opłukać,oddzielić od kości,rozbić tłuczkiem na dosyć cienki płat.Natrzeć czosnkiem roztartym z solą,zwinąć ciasno w roladę,zawinąć w serwetkę lub gruby papier pergaminowy,związać sznurkiem co 2-3 cm jak baleron,włożyć do przecedzonego,wrzącego wywaru.Gotować powoli oko.1 i 1/2 godz.Pozostawić w wywarze do ostygnięcia.Przycisnąć obciążoną deseczką.Na długim półmisku ułożyć w formie prostokąta sałatkę jarzynową,a na niej dość grube plastry cielęciny.Wszystko oblać majonezem i udekorować.
Do dekoracji 3 dag grzybów marynowanych,ogórek,pomidor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiek 01.10.2012 09:59
cielęcinka, mniamm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat