Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęce flaczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flaki 1 kg/obgotowane
włoszczyzna 1/2 pęczka
woda 3,5 litra
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 2 sztuki
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 opakowanie
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cielęce flaczki

-gotowe flaki cielęce obgotowane tylko raz obgotować, przelać zimną wodą na durszlaku, dodać do wody ze startą na tarce włoszczyzną
- gotować aż będą miękkie,około 30-40 minut
- pod koniec gotowania dodać kostki rosołowe,użyłem drobiowej i warzywnej Kucharka,pozostałe przyprawy i gotować jeszcze z 5 minut
- można zrobić zasmażkę,ja nie używam,są mniej kaloryczne
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 02.04.2015 16:18
Mniam, pyszne flaczki;)
Wacław 02.04.2015 12:23
z checią bym się poczęstował ;-)
agnieszka214 02.04.2015 10:14
lubie taka zupke
misia53 02.04.2015 00:19
czy może być coś lepszego?!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak