Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciecierzyca ze szpinakiem podana z kaszą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cieciorka konserwowa 1/2 szklanki
szpinak mrożony 100 g
ząbek czosnku 2-3 szt
oliwa 2 łyzki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
goździki mielone 1/4 łyżeczki
szczypiorek 4 łyżki
kasza gryczana 100 g
woda 750 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Porada

Szpinak można użyć świeży i ciecierzycę suche ziarna wcześniej namoczone i ugotowane.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciecierzyca ze szpinakiem podana z kaszą

Przygotować wszystkie składniki, Szpinak rozmrozić i wyłożyć na patelnię. Smażyć kilka minut na rozgrzanej oliwie, mieszając. Dodać obrany czosnek zmiażdżony w prasce i pokrojony ,umyty szczypiorek, przyprawić solą. Ciecierzycę osączyć z zalewy i dodać na patelnie ,przyprawić gałką muszkatołową i zmielonymi goździkami . Wymieszać i podgrzać chwilkę. W międzyczasie ugotować kasze gryczaną w wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości soli. Wyłożyć na talerze kaszę. Dodać przygotowany szpinak z ciecierzycą .Podawać zaraz po przygotowaniu na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 06.03.2016 10:07
pyszny zestaw;)
ilka01 06.03.2016 09:51
smacznie i bardzo zdrowo :)
pestka 06.03.2016 09:49
smaczny obiad
Róża1 06.03.2016 09:26
pyszne danie :-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak