Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jaja
5 sztuk -
woda gazowana
1 szklanka -
olej
1 szklanka -
mąka pszenna
3 szklanki -
ciemne kakao
3 łyżki -
proszek do pieczenia
3 łyżeczki -
cukier drobny
1 szklanka -
cukier puder
3 łyżki
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Z białek ubić sztywna pianę, dodać cukier i żółtka i wciąż miksować.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia-miksować.
Na koniec wlać wodę i olej i dokładnie wymieszać.
Do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Nie ma potrzeby mieszania ciast w formie.
(do suchego patyczka)
przed podaniem posypać cukrem pudrem
SMACZNEGO
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)