Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
4 -
cukru
1/2 szkl. -
mąki
1/2 szkl. -
proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki -
mleko
1/2 litra -
margaryny
kostka -
galaretki turkusowe
2 -
Delicji
2 paczki -
galaretka
1 ametysowa szt.
Przepis i sposób przygotowania Ciasto z turkusową galaretką
Rozpuścić galaretki.
Na mleku ugotować budyń-można dosłodzić do smaku, ostudzony zmiksować z margaryną.
Na biszkopt wyłożyć część masy, na to galaretkę ametystową, wstawić do lodówki, gdy steżeje wyłożyć drugą część masy, na to delicje i zalać galaretką turkusową, schłodzić.
Komentarze (6)