Ciasto z turkusową galaretką

Ciasto z turkusową galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • cukru

    1/2 szkl.
  • mąki

    1/2 szkl.
  • proszku do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • mleka

    1/2 litra
  • margaryny

    kostka
  • galaretki turkusowe

    2
  • Delicji

    2 paczki
  • galaretka

    1 ametysowa szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić pianę z białek, dodać cukier, potem żółtka, na końcu wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 15-20 min. w 160-180 C. pozostawić do wystygnięcia.
Rozpuścić galaretki.
Na mleku ugotować budyń-można dosłodzić do smaku, ostudzony zmiksować z margaryną.
Na biszkopt wyłożyć część masy, na to galaretkę ametystową, wstawić do lodówki, gdy steżeje wyłożyć drugą część masy, na to delicje i zalać galaretką turkusową, schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

08.08.2011 13:06
super

Izabela28

12.06.2011 12:34
ślicznie wygląda i na pewno jest bardzo pyszne;)

Sloneczko222

05.04.2011 19:58
Dziękuję:)

halina17

04.04.2011 10:43
smaczne ciasto

Gosia40

04.04.2011 09:27
super deser!

patusia

04.04.2011 00:31
Wygląda super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat