Ciasto z porzeczkami

Ciasto z porzeczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5
  • cukier

    1/2 szk
  • cukier waniliowy

    16 g
  • mąka tortowa

    1,5 szk
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczka
  • olej

    1/3 szk
  • czerwona porzeczka

    2 szk
  • mąka

    2 łyżka
  • cukier puder

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ciasto z porzeczkami

Kroki postępowania

Krok 1 - Ciasto z porzeczkami foto
Jajka wbić do miski, wlać olej, wsypać obydwa cukry i miksować kilka minut aż cukier się rozpuści.
Krok 2 - Ciasto z porzeczkami foto
Potem przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia
Krok 3 - Ciasto z porzeczkami foto
i wymieszać ciasto.
Krok 4 - Ciasto z porzeczkami foto
Blaszkę o wymiarach 24 x 29 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.
Krok 5 - Ciasto z porzeczkami foto
Umyte i wyszypułkowane porzeczki obtoczyć w mące i rozsypać na cieście.
Krok 6 - Ciasto z porzeczkami foto
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec ciasto przez 45 minut. Upieczone wystudzić i posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

asiatok 20.07.2016 20:02
Letnia kwintesencja smaku!
alaaa 03.08.2014 14:51
takie ciasta latem są najlepsze, pycha
IlonaAlbertos 03.08.2014 12:57
Wybornie się prezentuje.
gosia56 03.08.2014 11:53
na pewno pyszne ciasto;)
kloruś 03.08.2014 10:48
jego wygląd zdecydowanie zachęca żeby go wciągnąć do ostatniego okruszka ;)
Edith85 03.08.2014 10:36
wygląda przepysznie, bardzo lubię ciasta z czerwoną porzeczką
malaczarna23 03.08.2014 10:29
moje ulubione:) kocham to ciasto i mogę je jeść i jeść:)
Anna133 03.08.2014 10:28
wspaniałe orzeżwiajace ciacho!
Konczi 03.08.2014 10:14
Ewa świetne ciacho :D
pestka 03.08.2014 10:11
bardzo smaczne i pięknie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat