Ciasto z pianką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szkl
  • galaretka cytrynowa

    2 opak
  • sok pomarańczowy

    1 l w kartonie
  • budyń śmietankowy

    2 opak
  • cukier

    2 łyżki
  • mąka

    4 łyżki
  • jajko

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    4 łyżki
  • delicje

    2 paczki
  • bita śmietana

    2 opak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

BISZKOPT
Ubijamy białka z cukrem na sztywno .
Gdy piana jest ubita, dodajemy po jednym żółtku i makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając.
Pieczemy 20 minut w 175 st.

Gotowy biszkopt przekroić na pół.
Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Do ubitej śnieżki dodajemy, tężejące galaretki.
Budynie rozmieszać w połowie soku pomarańczowego z kartonu.
Resztę soku zagotować z cukrem, na gotujący sok wlać, masę budyniową, zagotować.
Na biszkopt wylać połowę gorącej masy budyniowej, na masie ułożyć delicje.

I znów wylać resztę masy, przykryć drugą połową biszkoptu.
Na ciasto wyłożyć piankę cytrynową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 04.08.2011 12:17
Ale cudeńko:)
gusia1000 30.03.2011 15:06
Znakomita prezencja.
Tetiana 02.12.2010 22:54
ładnie wygląda i musi być tez pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat