Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z pianką
Ubijamy białka z cukrem na sztywno .
Gdy piana jest ubita, dodajemy po jednym żółtku i makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając.
Pieczemy 20 minut w 175 st.
Gotowy biszkopt przekroić na pół.
Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Śnieżki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Do ubitej śnieżki dodajemy, tężejące galaretki.
Budynie rozmieszać w połowie soku pomarańczowego z kartonu.
Resztę soku zagotować z cukrem, na gotujący sok wlać, masę budyniową, zagotować.
Na biszkopt wylać połowę gorącej masy budyniowej, na masie ułożyć delicje.
I znów wylać resztę masy, przykryć drugą połową biszkoptu.
Na ciasto wyłożyć piankę cytrynową.