Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą marchewkową
•1/2 szkl. cukru
•1/2 szkl.mąki pszennej
•1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Zrobić z tego biszkopt. Piec ok.20-30 min
Masa:
•1l soku marchwiowego
•3 budynie śmietankowe
•2 łyż.cukru
•1/2 margaryny
•3 szklanki soku zagotowac z cukrem i margaryna
Sposób przygotowania:
Wlać budynie rozrobione w pozostalej szklance soku. Ugotować budyń. Gorący wylać na biszkopt. Odstawić do ostudzenia.
Pianka:
•1/2 l śmietany 36%
•2 galaretki
•płaska łyżeczka żelatyny
Sposób przygotowania:
Ubić śmietankę. Dodać tężejącą, rozpuszczoną w 3/4 szkl jedna galaretkę z żelatyną. takie „Ptasie mleczko” wyłożyć na budyń. Zalać drugą galaretką, tężejąca, przygotowaną wcześniej w 1 i 1/2 szkl. wody. Schłodzić w lodówce.