Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kremem nutella

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

BISZKOPT

jajko 4 sztuki
cukier pół szklanki
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 2 opakowania
mąka tortowa 2 łyżki

MASA MASCARPONE

serek mascarpone 250 g
śmietana 30% 400 ml
cukier 2 łyżki
nutella 1 łyżka
kakao do posypania
biszkopty okrągłe 2 opakowania
śmietan fix 2 opakowania

MASA ŚMIETANKOWA

śmietana 30% 400 ml
cukier puder 2 łyżki
śmietan fix 2 opakowania
czekolada mleczna 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kremem nutella

Kroki postępowania

1
BISZKOPT: białka ubić na sztywno, dodać cukier a następnie żółtka.
Krok 1 - Ciasto z kremem nutella  foto
2
Kakao, mąkę, proszek i budynie wymieszać i przesiać przez sito do miski z masą białkową. Całość dobrze wymieszać łyżką i wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę. Piec ok. 40 minut w 170 st. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić.
Krok 2 - Ciasto z kremem nutella  foto
3
MASA: śmietanę ubić z cukrem i śmietan fixami. Mascarpone wymieszać z nutellą i połączyć. Obie masy połączyć ze sobą.
Krok 3 - Ciasto z kremem nutella  foto
4
MASA ŚMIETANOWA: śmietanę ubić, dodać cukier i śmietan fix. Dobrze zmiksować. Na biszkopta wyłożyć masę mascarpone z nutellą, posypać kakao.
Krok 4 - Ciasto z kremem nutella  foto
5
Biszkopty maczać w wodzie wymieszanej dowolnym sokiem. Układać na masie mascarpone.
Krok 5 - Ciasto z kremem nutella  foto
6
Przyłożyć masą śmietanową i posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
Krok 6 - Ciasto z kremem nutella  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarysiaB 08.01.2017 21:24
wygląda świetnie
Iwusia 08.01.2017 17:32
wspaniale się prezentuje to ciasto
Stenka 08.01.2017 15:39
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak