Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z kaszą manną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 opakowanie
kasza manna 1 szkl
mleko 1 l
masło 200 g
galaretka brzoskwiniowa 2 opakowania
brzoskwinie w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z kaszą manną

Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Na mleku gotujemy mannę. Studzimy, a następnie miksujemy z miękkim masłem. Na dnie tortownicy wykładamy biszkopty. Na to wykładamy masę. Na wierzch wykładamy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Całość zalewamy galaretkami i wstawiamy do lodówki do stężenia. Wierzch ciasta można posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak