Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jagodami i kremem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka pszenna 1 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jagody 1/2 litra ze słoika
masa krówkowa 1/2 op
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jagodami i kremem

Jajka wybić oddzielając żółtka od białek. Białka ubić na sztywną masę i dodać żółtka i cukier cały czas ubijając. Na koniec wmieszać obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do przygotowanej dużej blaszki i piec ok 30 min w 180 stopniach. Upieczone ciasto wystudzić i przekroić na połowy. Masło zmiksować z masą krówkową. Na spodnią część ciasta wyłożyć osączone jagody. Rugi placek od przekrojonej strony posmarować kremem krówkowym i złożyć placek w całość. Wierzch posmarować pozostałą masą krówkową i zasypać wiórkami kokosowymi. Masa krówkowa i masło muszą mieć taką samą temperaturę inaczej krem się nie uda
(tak jak u mnie ale było i tak smaczne).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 23.06.2017 17:23
bardzo dobre
KORAL 23.06.2017 09:08
Z jagodami to pyszne :)
Bożena Matuszczyk 23.06.2017 08:00
Pyszne ciacho ,porywam do kawy.;)
Krystyna32 23.06.2017 07:35
pyszne ciasto
pestka 23.06.2017 06:55
smaczne ciasto
Krzysztof15 23.06.2017 06:30
pyszne ciacho
Franciszek 23.06.2017 00:59
dobre do kawy
Patrycja33 22.06.2017 23:39
mmm nie mogę o tej godzinie oglądać takich smakołyków :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak