Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z herbatnikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 1 opakowanie
margaryna 250 g
mleko w proszku 400 g
cukier 1 szkl
cukier wanilinowy 1 opakowanie
woda 1/2 szkl
orzechy włoskie 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z herbatnikami

Rozpuszczamy w wodzie cukier oraz cukier wanilinowy . Następnie wrzucamy margarynę i rozpuszczamy ją. Do masy wrzucamy połówki orzechów. Gotujemy ok 5 minut. Potem wrzucamy pokruszone herbatniki . Zestawiamy garnek z ognia, wsypujemy mleko w proszku i energicznie mieszamy. Masę przelewamy do wąskiej foremki i odstawiamy do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak