Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z galaretką i bitą śmietaną
Kroki postępowania
Po wyciągnięciu z pieca ciasto studzimy.
Następnie do galaretek dodajemy dżem z dyni i miksujemy mikserem na jednolitą konsystencję.
jajko | 4 |
cukier | 1,5 szklanki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
mąka | 2 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
olej | 1/2 szklanki |
woda | 1/2 szklanki |
kakao | 2 łyżki |
powidła śliwkowe | 3 łyżki |
dżem | z dyni 1 słoiczek |
galaretka truskawkowa | 2 opakowania |
śmietanka kremowa | 250 ml |
fix do śmietany | 1 opakowanie |
cukier puder | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: