Ciasto z dżemem porzeczkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt

  • jajka

    4 szt
  • mąka pszenna

    4 łyzki
  • cukier

    0,5 szkl
  • budyń śmietankowy

    4 lyzki
  • olej

    2 lyzki
  • proszek do pieczenia

    1 lyzeczka

Krem budyniowy

  • mleko

    0,5 l
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • masło

    1 szt
  • cukier puder

    do smaku
  • alkohol

    do smaku

Warstwa porzeczkowa

  • galaretka wiśniowa

    2 szt
  • dżem porzeczkowy

    1 szt

Dodatkowo

  • herbatniki

    2 opakowania
  • delicje

    2 opakowania
  • kajmak

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Krem budyniowy:
Na mleku gotujemy budyń. Studzimy i łączymy z utartym masłem. Dodajemy cukier puder do smaku wraz z alkoholem.
Warstwa porzeczkowa:
Dżem zagotowujemy i rozpuszczamy w nim galaretki, gdy zaczną tężeć dajemy na delicje
Przełożenie ciasta:
Biszkopt- krem- delicje- warstwa porzeczkowa- herbatniki- kajmak- herbatniki dekorujemy smarując kremem i posypujemy posypką kolorową cukrową

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania321 25.06.2017 11:48
pyszne ciasto :)
Krystyna32 25.06.2017 11:02
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat