Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dżemem
Krem do karpatki robimy według przepisu na opakowaniu.
Zimne ciasto przekrawamy na pół i przekładamy 3/4 kremu, resztę dajemy na wierzch a na nią dżem i wiórki kokosowe.
jaja |
5 szt
|
mąka pszenna |
16 dag
|
cukier |
22 dag
|
olej |
0,5 szkl
|
wiórki kokosowe |
0,5 szkl
|
kakao |
1 łyżka
|
mak |
8 dag
|
proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
dżem |
1 słoiczek
|
krem do karpatki |
1 szt
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: