Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dżemem
Krem do karpatki robimy według przepisu na opakowaniu.
Zimne ciasto przekrawamy na pół i przekładamy 3/4 kremu, resztę dajemy na wierzch a na nią dżem i wiórki kokosowe.
jaja | 5 szt |
mąka pszenna | 16 dag |
cukier | 22 dag |
olej | 0,5 szkl |
wiórki kokosowe | 0,5 szkl |
kakao | 1 łyżka |
mak | 8 dag |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
dżem | 1 słoiczek |
krem do karpatki | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: