Ciasto z dżemem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 szt
  • mąka pszenna

    16 dag
  • cukier

    22 dag
  • olej

    0,5 szkl
  • wiórki kokosowe

    0,5 szkl
  • kakao

    1 łyżka
  • mak

    8 dag
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • dżem

    1 słoiczek
  • krem do karpatki

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy mak, do drugiej kokos a do trzeciej kakao. Ciasto wykładamy na blachę kupkami na przemian. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut w foremce 25/36.
Krem do karpatki robimy według przepisu na opakowaniu.
Zimne ciasto przekrawamy na pół i przekładamy 3/4 kremu, resztę dajemy na wierzch a na nią dżem i wiórki kokosowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 04.06.2014 07:45
już mi smakuje
fotoviderek 25.12.2013 10:14
Pyszne ciacho :)
Renata22 15.10.2013 15:22
fajny przepis;)
IZABELA29 20.05.2013 08:30
takie to i ja bardzo lubię .
as28 05.05.2013 12:34
mniam mniam
olkaaa 26.04.2013 07:29
zapowiada się smakowicie
reniatka 12.04.2013 10:48
świetne ciasto
wiola333 12.04.2013 09:51
bardzo smaczny przepis
monisia1977 12.04.2013 08:54
super wyglada
Paolcia 12.04.2013 08:48
wyglada bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat