Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z delicjami
Utrzeć na pianę żółtka, cukier, cukier waniliowy i wodę, dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną.
W końcu wmieszać pianę z białek, włożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy i piec w średnio gorącym piekarniku.
Ostudzone ciasto przekroić, na dwie części.
Dżem brzoskwiniowy, podgrzać do zawrzenia, zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i wymieszać.
Śmietanę kremówkę ubić, dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1 szkl wody i zastygniętą, wymieszać.
WARSTWY PRZEŁOŻENIA
1-ciasto
2-dżem z galaretką
3-ciasto
4-lekko pociągnąć kremem śmietankowym
5-ułożyć delicje
6-krem śmietankowy
7-wierzch posypać posypką kolorową