Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z bułki z jabłkami i rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 400 g
margaryna 20 g
jabłko 400 g
rodzynki 80 g
cukier 20 g
jajko 2 sztuki
mleko 120 g

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z bułki z jabłkami i rodzynkami

bułki kroję w cienkie kromki, a jabłka w krazki. W naczyniu wysmarowanym tłuszczem i wysypanym bułką tartą układam warstwowo : bułki, jabłka, rodzynki, które posypuję cukrem i znowu bułki. Mleko łączę z jajkami i zalewam nim ciasto. Piekę go do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 15.08.2012 19:44
ciekawe
andżelika1 15.08.2012 18:41
pycha
radosna29 14.08.2012 22:03
w jakiej temperaturze?
sznycel 14.08.2012 21:55
tanie, ale smaczne ciasto na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak