ciasto z bułki z jabłkami i rodzynkami

ciasto z bułki z jabłkami i rodzynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    400 g
  • margaryna

    20 g
  • jabłko

    400 g
  • rodzynki

    80 g
  • cukier

    20 g
  • jajko

    2 sztuki
  • mleko

    120 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

bułki kroję w cienkie kromki, a jabłka w krazki. W naczyniu wysmarowanym tłuszczem i wysypanym bułką tartą układam warstwowo : bułki, jabłka, rodzynki, które posypuję cukrem i znowu bułki. Mleko łączę z jajkami i zalewam nim ciasto. Piekę go do zrumienienia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jolanta19

15.08.2012 19:44
ciekawe

andżelika1

15.08.2012 18:41
pycha

radosna29

14.08.2012 22:03
w jakiej temperaturze?

sznycel

14.08.2012 21:55
tanie, ale smaczne ciasto na deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat