Ciasto z bezą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 sztuk
  • cukier

    1 szklanka
  • kakao

    2 łyżki
  • mąka

    5 łyżeczek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • bezy

    3 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników upiec biszkopt, po ostygnięciu rozkroić na pół. Spód nasączyć wodą z cytryną i nałożyć masę z chałwy na nią ułożyć bezy i przykryć masą czekoladową.Przykryć i posmarować resztą masy z chałwą,posypać posypą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 03.08.2011 20:37
z masą chałwową - pycha
dorotka0000025 18.06.2011 12:56
brzmi pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat