Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto truskawkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kg
jaja 8
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cukier 2 szklanki
budynie śmietnkowe 2
margaryna 1
cukier wanilinowy 1
galaretka agrestowa 1
galaretka cytrynowa 1
mleko 2% 0,7 litra

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto truskawkowe

jaja ubic z 1 szkl cukru dodac make prosze do piecznie upiec biszkopt.
ostudzony przekroic. mozna lekko nasączyc herbatą. ugotowac budyn z 1 szkl cukru. ostudzić. magraryne utrzec dodac budyn. 1 częśc biszkopta posmarowac połowa masy ułozyc połowe pokrojonych truskawek, przykryc druga czescia biszkopta i znowu posmarowac pozostała masa i wyłozyc truskawki, całośc zalac galaretkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 09.03.2014 08:26
lubię takie ciacha
Kejti 03.03.2014 10:24
Czekam z niecierpliwością na świeże truskawki :-)
Wafelek2601 03.07.2013 00:16
Jedno z moich ulubionych ciast
malaczarna23 20.06.2013 16:43
uwielbiam takie
smakowita 17.06.2013 10:53
smaczne ciacho
Katarzyna59 17.06.2013 07:53
fajny przepis
monisia1977 17.06.2013 06:47
super ciacho
Megg 16.06.2013 20:37
przepyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak