Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto toffi bez pieczenia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 5 paczek
masło 220 g
budynie toffi 2
mleko 0,75 litra
masa krówkowa
cukier puder 2 łyżki
śmietana kremówka 300 ml
śmietan-fixy 2

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto toffi bez pieczenia

Budynie ugotować na mleku według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Do wystudzonego budyniu dodawać po łyżce masła i miksować. Na blaszce ułożyć herbatniki. Na to masę budyniową. Ułożyć drugą warstwę herbatników. Na to wyłożyć masę krówkową (podgrzana lepiej się rozsmarowuje) i znów herbatniki. Ubić kremówkę, dodać cukier puder i śmietan-fixy, ubijać jeszcze chwilę. Wyłożyć na ciasto. Wstawić na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 06.01.2013 18:29
pyszne
miszelka 06.01.2013 16:08
super
Agnieszka91 06.01.2013 15:39
lubię to ciasto
parysek10 06.01.2013 13:59
musi smakować wybornie
IwonaKa 06.01.2013 13:39
świetny przepis,ciasto na pewno pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak