Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Styropian
Wymieszać suche składniki w misie robota, dodać żółtka, cukier i pokrojoną w kostkę margarynę. Z podanych składników zagnieść ciasto hakiem robota., można to robić ręcznie. Ciasto podzielić na 2 części, włożyć do woreczków i zamrozić aby łatwo je się tarło na tarce. Pierwszą część ciasta zetrzeć na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, blaszka 25 x 25 cm i podpiec w piekarniku 10 minut w temp. 180 stopni, wyjąć i przestudzić..Mieszamy w misce śmietanę z budyniem, wiórkami kokosowymi i mąką ziemniaczaną. Białka ubijamy ze szczyptą soli, stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na sztywno. Ubite białka dodajemy do mokrych składników. Wszystko delikatnie łączymy za pomocą silikonowej łyżki.
Przełożyć masę na podpieczone, przestudzone ciasto. Na powierzchni rozsypać trochę świeżych malin i na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piecz styropian w temperaturze 160 stopni C ok. 50 minut.
Styropian posypać cukrem pudrem, pokroić na kawałki lub wykroić ciasto specjalnymi obręczami, aby miało okrągły kształt i udekorować je malinami.