Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto stefanka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1 1/4 szkl
mleko 1 l
masło g 1 szt
cukier 1 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
herbatniki 200 g
kakao 4-5 łyżek
galaretka owocowa 1 szt
bita śmietana 1 szt
czekolad 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto stefanka

Blachę wyłożyć herbatnikami.Odlać szklankę mleka i wymieszać z kaszką. Resztę mleka zagotować z cukrami i masłem. Gdy masło się rozpuści dodać kakao i kaszkę. Gotować aż powstanie gęsta masa. Ciepłą masę wylać na herbatniki i przykryć drugą warstwą ciastek.
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody. Śnieżkę przygotować według przepisu na opakowaniu i wymieszać z zimna jeszcze płynną galaretką. Wyłożyć na herbatniki i posypać płatkami czekoladowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 06.03.2014 15:41
pycha ciacho)))
dada 06.03.2014 12:34
ach te ciacha sama słodycz
Megg 05.03.2014 09:52
wyśmienite ciasto
adelajda 04.03.2014 12:43
na pewna pyszne ciasto :)
everay 04.03.2014 12:13
piękne ciacho:)
Romanowka 04.03.2014 12:00
musi być pyszne!
Marta1986 04.03.2014 11:50
smaczne ciasto
noninka77 04.03.2014 11:48
przepysznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak