Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto "Śnieżny Puch"
Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, odstawiamy do wystudzenia. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy cukier oraz wiórki. Cały czas energicznie mieszamy i smażymy do czasu aż wiórki delikatnie się zarumienią. Odstawiamy do ostudzenia.
Blaszkę wykładamy folią, a następnie wykładamy na dnie warstwę herbatników. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno wraz ze śmietan fiksem. Zmniejszamy obroty miksera. Dodajemy cukier puder oraz dodajemy stopniowo po łyżce twarogu. Miksować do czasu połączenia się składników.
Chłodną galaretkę (lecz wciąż płynną) dodawać stopniowo do masy serowej, delikatnie mieszając łyżką, aż składniki się połączą. Gotową masę przelać na herbatniki. Wierzch sernika posypać wiórkami. Wstawić do lodówki.