Ciasto Serowo-Budyniowe Dla Elizy

Ciasto Serowo-Budyniowe Dla Elizy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    2 szklanki
  • margaryna Kasia

    0,5 kostki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier

    0,5 szklanki
  • jajka

    2 sztuki
  • żółtko

    1 sztuka
  • Masa budyniowa:

  • mleko

    1 l
  • budyń czekoladowy

    3 sztuki
  • cukier

    6 łyżek
  • Masa serowa

  • serek homogenizowany

    4 sztuki
  • margaryna Kasia

    0,5 kostki
  • cukier

    0,5 szklanki
  • jajka

    3 sztuki
  • bydyń smietankowy

    1 sztuka
  • białko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto: Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy z nich ciasto. Następnie wykładamy na blachę i podpiekamy.

Masa budyniowa: budynie gotujemy, gorące wykładamy na podpieczone ciasto.

Masa serowa: Ubijamy pianę z białek. Margarynę z cukrem ucieramy, powoli, stopniowo dodajemy serek i żółtka. Wsypujemy budyń i dodajemy pianę. Równiutko układamy na chłodnym budyniu i pieczemy ok 40 minut w w temp. 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika studzimy w blasze. Wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem (można też polać polewą czekoladową)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

21.10.2011 21:46
super

Gosia40

04.04.2011 09:26
pięknie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat