Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka
2 szklanki -
margaryna Kasia
0,5 kostki -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
cukier
0,5 szklanki -
jajko
2 sztuki -
żółtko jajek
1 sztuka -
Masa budyniowa:
-
mleko
1 l -
budyń czekoladowy
3 sztuki -
cukier
6 łyżek -
Masa serowa
-
serek homogenizowany
4 sztuki -
margaryna Kasia
0,5 kostki -
cukier
0,5 szklanki -
jajko
3 sztuki -
bydyń smietankowy
1 sztuka -
białko
1 sztuka
Sposób przygotowania
Masa budyniowa: budynie gotujemy, gorące wykładamy na podpieczone ciasto.
Masa serowa: Ubijamy pianę z białek. Margarynę z cukrem ucieramy, powoli, stopniowo dodajemy serek i żółtka. Wsypujemy budyń i dodajemy pianę. Równiutko układamy na chłodnym budyniu i pieczemy ok 40 minut w w temp. 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika studzimy w blasze. Wyjmujemy i posypujemy cukrem pudrem (można też polać polewą czekoladową)
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się